Een Slack-kanaal bewerken, verwijderen of archiveren - Slack-gidsen

How Edit Delete


  • Als u met een team werkt, is Slack een van de beste tools die u kunt gebruiken om uw team te organiseren en met hen te communiceren.
  • Kanalen zijn een essentieel onderdeel van Slack en in dit artikel laten we je zien hoe je kanalen op Slack kunt bewerken, verwijderen en archiveren.
  • Slack is een van de beste tools voor teambeheer en organisatie, maar als je op zoek bent naar een vergelijkbare tool, bekijk dan zeker onze productiviteitssoftware sectie.
  • We hebben Slack in het verleden uitgebreid besproken, en als je op zoek bent naar meer handleidingen over Slack, ga dan naar onze Slappe naaf voor meer informatie.
slappe geleider Om verschillende pc-problemen op te lossen, raden we Restoro PC Repair Tool aan: Deze software herstelt veelvoorkomende computerfouten, beschermt u tegen bestandsverlies, malware en hardwarefouten en optimaliseert uw pc voor maximale prestaties. Los pc-problemen op en verwijder virussen nu in 3 eenvoudige stappen:
  1. Download Restoro PC Repair Tool die wordt geleverd met gepatenteerde technologieën (patent beschikbaar hier ).
  2. Klik Start scan om Windows-problemen te vinden die pc-problemen kunnen veroorzaken.
  3. Klik Repareer alles om problemen op te lossen die van invloed zijn op de beveiliging en prestaties van uw computer
  • Restoro is gedownload door0lezers deze maand.

Slap is een van de beste alternatieven instant messaging-apps naar Skype dat u kunt gebruiken op Windows-, iOS- en Android-platforms.



U kunt verschillende chatkanalen instellen in de Windows-desktop-app van Slack. Vervolgens kunt u die kanalen desgewenst iets later bewerken, verwijderen en archiveren.

Hoe kan ik een kanaal in Slack bewerken, verwijderen of archiveren?

1. Bewerk een kanaal

  1. Selecteer het kanaal dat je wilt bewerken aan de linkerkant van het venster van Slack
  2. Klikde Conversatie-instellingen knop direct hieronder weergegeven
    Het menu met gespreksinstellingen geeft weinig informatie over het bewerken, verwijderen of archiveren van een kanaal
  3. Selecteer Toegevoegde opties in het menu, dat de direct hieronder getoonde opties opent Maak de optie ongedaan om een ​​kanaal te bewerken, verwijderen of archiveren
  4. Daar kun je een kanaal bewerken door het een andere naam te geven
  5. Klik op de Hernoem dit kanaal optie
  6. Voer vervolgens een nieuwe titel voor het kanaal in
  7. U kunt ook een Slappe kanaal naar een meer gesloten privé-alternatief
  8. Klik op de Schakel over naar een privékanaal optie
  9. Dan klikken Verander naar privé om verdere bevestiging te geven
    • Houd er echter rekening mee dat je het kanaal niet kunt terugzetten naar een openbaar kanaal.

Wil je een gedeeld kanaal opzetten in Slack? Bekijk deze gids en leer hoe u dit kunt doen.



Black Friday gaming laptop deals 2016

2. Verwijder een kanaal

  1. Om een ​​kanaal te wissen, opent u het menu Extra opties zoals hierboven beschreven
  2. Klik op de Verwijder dit kanaal optie
  3. Selecteer de Ja, verwijder dit kanaal definitief selectievakje
  4. druk de Kanaal verwijderen knop

3. Archiveer een kanaal

  1. Open het menu Extra opties opnieuw
  2. Selecteer de Archiveer dit kanaal optie
  3. Selecteer vervolgens het Ja, archiveer dit kanaal optie om te bevestigen
    • Als het kanaal is gearchiveerd, kunt u het herstellen
  4. Klik Kanalen bovenaan de kanaallijst
  5. Klik Alle kanalen in het vervolgkeuzemenu Weergeven en selecteer vervolgens het Gearchiveerde kanalen optie
  6. Selecteer een gearchiveerd kanaal om te openen
  7. Klik op de Conversatie-instellingen knop
  8. Selecteer de Un-archiveren kanaaloptie in het menu

xbox one geen geluid via headset

Dus zo kun je kanalen bewerken, verwijderen en archiveren in de Slack Windows desktop-app. U kunt hetzelfde ook doen in de Slack-webapp.



Merk echter op dat alleen Admin-gebruikers kanalen binnen een Slack-werkruimte kunnen bewerken, verwijderen en archiveren.

Vind je het leuk om de Slack-kanalen die je beheert te bewerken, verwijderen of archiveren? Vertel ons waar je meestal voor gaat in de commentaarsectie hieronder.

minecraft zwart scherm in het spel

Veelgestelde vragen: meer informatie over Slack

  • Worden verwijderde Slack-berichten echt verwijderd?

Ja, als je een bericht op Slack eenmaal hebt verwijderd, is het volledig verdwenen en kan het niet meer worden hersteld.



  • Kunnen Slack-beheerders privékanalen zien?

Alleen kanaaleigenaren en kanaalleden kunnen een privékanaal zien. Eigenaars kunnen echter legaal alle Slack-gegevens opvragen, inclusief privéberichten en kanalen, om aan hen te worden bezorgd.

  • Hoe word ik lid van een kanaal in de Slack-app?

Nadat je aan een werkruimte bent toegevoegd, selecteer je Kanalen in het linkerdeelvenster en klik je op het kanaal waaraan je wilt deelnemen. Klik nu op Lid worden van kanaal om lid te worden.

  • Kan ik mijn Slack-geschiedenis verwijderen?

Ja, u kunt uw Slack-geschiedenis handmatig verwijderen. Als je het volledig wilt verwijderen, bekijk dan het Slack Cleaner-project op GitHub.

Opmerking van de uitgever: Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd in januari 2020 en is sindsdien in maart vernieuwd en bijgewerkt voor versheid, nauwkeurigheid en volledigheid.